Samma fonder.
Lägre avgifter.

Gör som 80 000+ smarta kunder och fondspara till 30‑50% rabatt.

Samma fonder.
Lägre avgifter.

Gör som 80 000+ smarta kunder och fondspara till 30‑50% rabatt.

Över 5 000 betyg på
App Store och Google Play

Hur mycket extra kan du spara?

En kund hos oss månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Över 1 600 fonder i vår Fondbutik

Vill du upptäcka nya fonder eller vet du precis vad du letar efter?

Vare sig du är ute efter innovativa teknikfonder, hållbara index­fonder eller fonder med bäst historisk avkastning så hittar du allt i vår Fondbutik.

Upptäck vår Fondbutik
Din avgift
1,08 %
Ordinarie avgift
1,60 %
Din avgift
0,89 %
Ordinarie avgift
1,50 %
Din avgift
0,99 %
Ordinarie avgift
1,27 %
Din avgift
0,93 %
Ordinarie avgift
1,59 %
Din avgift
0,88 %
Ordinarie avgift
1,49 %

Gör som 80 000+ andra sparare

Samma trygghet - bättre villkor. SAVR samarbetar med etablerade aktörer och våra konton omfattas av samma statliga garantier som storbankernas.

 • Insättnings­garanti

  När ditt sparande ligger som likvider, pengar, omfattas det av Insättningsgarantin (genom Danske bank). Insättningsgarantin innebär att staten ersätter dig upp till 1 050 000 SEK av de likvider (rena pengar) som du har på de konton som omfattas av denna garanti, i händelse av att banken/finansinstitutet som du har ditt konto hos skulle gå i konkurs.

  Läs mer
 • Investerarskydd

  Investerarskyddet är en statlig garanti som inkluderar de värdepapper, fondandelar, du har på ditt konto genom SAVR. Eftersom ditt sparande är helt separerat från vår och våra partners verksamhet är de alltid skyddade. Investerarskyddet ger en maximal insättning på 250 000 kr per institut och kund och träder i kraft om det visar sig att du som investerar inte kan få ut dina tillgångar.

  Läs mer
 • Regleras av Finansinspektionen

  SAVR är ett anknutet ombud till Fondab och står under Finansinspektionens tillsyn. Detta innebär att vår verksamhet löpande kontrolleras och granskas i enlighet med gällande lagar och regler. Fondabs koncern har funnits i 20 år och levererar finanstekniska lösningar åt några av de största svenska och europeiska bankerna och fondbolagen.

 • Inloggning med BankID

  Alla avtal som signeras samt inloggning sker genom BankID. SAVR är certifierade av VeriSign vilket är samma typ av säkerhetslösning som används av de ledande bankerna, och all data är krypterad med avancerad kryptering.

Nytt på SAVR

2022-01-11

Vad är ett hållbart ekonomiskt nyårslöfte?

Som vi alla vet kan nyårslöften vara lite svåra att hålla. Som tur är fick vi flera bra tips av Fondbolagens förenings Johanna Englundh, RikaTillsammans Jan Bolmeson och SAVRs egna Sandro Thorell, när det kommer till hur man kan tänka kring ett hållbart ekonomiskt nyårslöfte...
2022-01-10

Experterna tipsar: Så vet du om en fond är värd att investera i

Hur vet man egentligen om en fond är värd att investera i? Det är inte alltid helt lätt att navigera i det stora utbud som finns idag. Vi bestämde oss därför för att ta ett snack med fyra fondförvaltare för att få lite tips på hur man kan tänka när man väljer fonder...
2021-12-09

Fondbarometern: SAVR undersöker svenskarnas fondsparande i ny rapport

Tidigare i år gjorde vi och YouGov en undersökning för att ta pulsen på svenskt fondsparande, och vi har nu sammanställt datan till en rapport. Visste du till exempel att män är mer benägna att investera i fonder än kvinnor, och att fler kvinnor än män har en buffert som sparmål?
2021-12-01

Nu smyglanserar vi tjänstepension

Efter månaders arbete i skymundan kan vi äntligen avslöja nästa steg i vårt erbjudande – tjänstepension! En betaversion av tjänsten är nu lanserad till en utvald testgrupp, och kommer snart att öppnas upp för våra kunder. En full version planeras att lanseras brett i början av 2022.
2021-11-29

Fond i fokus: SPP Fonder

SPP Fonder är Sveriges största fondbolag efter storbankerna och förvaltar idag ett kapital på drygt 321 miljarder kronor. Deras 30 fonder förvaltas med höga hållbarhetskrav i syfte att skapa mesta möjliga värde för deras sparare...
2021-11-25

Nytt i fondbutiken: Naventi Fonder

Naventi Fonder grundades 2002 och förvaltar idag cirka 20 miljarder kronor i aktie-, bland- och obligationsfonder. Vi är glada över att nu kunna erbjuda alla fyra aktivt förvaltade fonder i vår fondbutik med upp till 64% lägre fondavgift.

Du kanske undrar...

 • Hur mycket sparar jag på att välja SAVR?

  Som exempel räknar vi på att du investerar 100 000 kronor.

  Föreställ dig att du sätter in beloppet i en aktiefond som vanligtvis har en avgift på 1,5 % men hos oss kostar totalt 0,8 %. Om fonden utvecklas enligt ett historiskt snitt skulle du då kunna spara över 110 000 kronor bara i avgifter, om du behåller fonden i 25 år.

  Uträkningen baseras på ett sparande på ISK-konto. För Fondkonto dras 30 % i skatt på all kvartalsvis återförd fondprovision.

  Jämför dina fondavgifter nu
 • Hur flyttar jag mina fonder till SAVR

  Har du ett ISK-konto eller Fondkonto hos en annan bank som du vill flytta till oss? Då kan du använda vår automatiska flyttfunktion. Genom att använda den undviker du den extra beskattning som kan uppstå vid en manuell flytt. Du begär en flytt genom att logga in, klicka på "Innehav" och sedan "Flytta sparande till oss". Det enda som krävs av dig är en BankID-signering.

  Fler frågor om flyttfunktionen
 • Hur kan ni ha så låga avgifter?

  SAVR återbetalar hela den provision vi får från fonderna direkt till dig som kund. Vi erbjuder exakt samma fonder som alla andra, men tar alltså inte ut den ersättning som säljaren av fonden normalt får från fondbolaget.

  I de avgifter och rabatter vi redovisar ingår den plattformsavgift vi tar ut på 0,09 %. De “normalpriser” som redovisas är den totala fondavgift i princip alla andra aktörer på marknaden erbjuder, till exempel Avanza och Nordnet.

  SAVR arbetar aktivt med att vara kostnadseffektiva och vi har byggt en modern teknisk plattform som hjälper oss i detta arbete. Kärnan i SAVR kommer alltid att vara att vi ger tillbaka hela vår provision. Längre fram kommer vi att addera nya tjänster som vi erbjuder till premiumanvändare, men att ta del av dessa tjänster kommer givetvis att vara helt frivilligt.

 • Är mina pengar säkra hos SAVR?

  Ja, SAVR kan på följande sätt anses lika säkert som en storbank;

  • Vi, SAVR AB, övervakas av Finans­inspektionen (genom Fondab AB).
  • Dina pengar sparas på ett Investerings­sparkonto (ISK) som ligger hos vår partner Fondab och omfattas av statliga Riksgäldens Investerar­skydd. Andra kunder till Fondab är bland annat flera av Sveriges största banker och fondbolag.
  • Ditt sparande ägs av dig och är helt separerat från vår och våra partners verksamheter, och påverkas därför inte om något oförutsett skulle inträffa.
  • Alla avtal som signeras samt inloggning sker genom BankID.
  • SAVR är certifierade av VeriSign vilket är samma typ av säkerhetslösning som används av de ledande bankerna, och all data är krypterad med avancerad kryptering.
 • Hur fungerar det med Investerar­skyddet och Insättnings­garantin?

  Det Investerings­sparkonto, ISK, du sparar på genom SAVR ligger hos vår samarbetspartner Fondab och omfattas av Insättnings­garantin (genom Danske Bank) samt det statliga Investerar­skyddet. Dina pengar hanteras av vår leverantör Fondab vars koncern har funnits i 20 år och levererar finanstekniska lösningar åt några av de största svenska och europeiska bankerna och fondbolagen.

  De pengar du sätter in hos SAVR omfattas av Insättnings­garantin på upp till 100 000 euro (genom Danske Bank) innan fondandelarna köps.

  Investerar­skyddet är en statlig garanti som inkluderar de värdepapper, fondandelar, du har på ditt konto genom SAVR. Eftersom ditt sparande är helt separerat från vår och våra partners verksamhet är de alltid skyddade. Investerar­skyddet ger en maximal insättning på 250 000 kr per institut och kund.

  Läs mer
 • Vad är skillnaden på SAVR och en robotrådgivare?

  Vi erbjuder en marknadsplats där du själv bestämmer vilka fonder du vill köpa och sälja. Vill du som exempel både äga någon av Vanguards indexfonder och en aktivt förvaltad teknikfond har du friheten att göra det hos oss. Du byter sen när du vill.

  En robotrådgivare tar ut en avgift för att styra över vad du ska spara i och du kan själv varken välja bort eller till något. En sådan tjänst kan också när som helst byta fonder, så om du vill vara säker på att äga en viss fond bör du välja en annan lösning.

 • Hur räknar ni ut fondavgifterna?

  Ibland upplevs vår avgift dyrare än på andra plattformar, vilket kan vara förvirrande. Det är viktigt att känna till att fondens avgifter i grunden är desamma oavsett var du köper den. SAVR följer MiFID 2 (Markets in Financial Instrumets Directive 2), ett regelverk som instiftades för att öka transparensen ytterligare på finansmarknaden och skydda konsumenterna. För oss innebär det att vi alltid presenterar fondavgiften i en total som inkluderar fondens egna transaktionsavgifter och rörliga avgifter. Avanza gör på samma sätt men det finns aktörer som fortfarande endast visar en del av fondavgiften vilket vi anser blir missvisande.

  Fondavgiften som presenteras kan alltså variera beroende på hur transparenta olika plattformar väljer att vara med sin redovisning av rörliga avgifter och transaktionsavgifter. Oavsett hur avgiften presenteras är den alltså i grunden samma överallt. Det som skiljer oss från i princip alla övriga aktörer är dock att vi återbetalar hela den provision vi får till kunderna.

 • Kan jag ta ut mina pengar när jag vill?

  Ja, du kan när som helst ta ut hela eller delar av dina innehav. Du säljer då dina fondandelar och pengarna betalas sedan ut till det bankkonto du har kopplat till SAVR. Utbetalningen utförs så snabbt det är möjligt, vilket normalt är inom två bankdagar efter att fondandelarna sålts.

 • Hur fungerar er fondrabatt?

  SAVR återbetalar hela den provision vi får från fonderna direkt till dig som kund. Vi erbjuder exakt samma fonder som alla andra, men tar alltså inte ut den ersättning som säljaren av fonden normalt får från fondbolaget.

  Rabatten beräknas varje dag på dina innehav och återbetalas kvartalsvis i början av varje nytt kvartal. I samband med detta dras även plattformsavgiften på 0,09 %. Nettosumman sätts sedan automatiskt in på din depå och du väljer själv om du vill köpa nya fondandelar eller ta ut denna.

 • Vad kan det bero på att en viss fond saknas hos er?

  Vi har idag ett femtiotal svenska och internationella fondbolags fonder tillgängliga i vårt utbud och vi välkomnar som regel alla seriösa fonder att finnas med hos oss.

  Ett litet fåtal svenska fondbolag har själva valt att inte delta på just vår plattform. Varför vet vi inte och frågan bör ställas till respektive fondbolag. Det finns exempel där vi erbjudits att ha med ett fondbolags fonder men endast om vi inte återbetalar fondprovisionen till dig som kund, och därmed håller samma pris som övriga distributörer. Vi har och kommer alltid att säga nej till detta då det strider mot grundidén med vår öppna plattform och skulle upprätthålla den priskartell vi vill bryta.

 • Varför ser de historiska fondgraferna likadana ut hos er som hos andra?

  Fondprovisionen betalas ut som pengar till ditt konto för att du själv ska kunna välja om och hur denna ska återinvesteras eller användas till något annat. Om du historiskt hade valt att återinvestera den i samma fond hade du fått en bättre utveckling än vad de historiska graferna för fonden visar.

 • Hur fungerar det med skatten och ISK?

  Skatten hanteras automatiskt och du slipper krångel med deklarationen då alla dina fondandelar placeras på ett ISK, Investerings­sparkonto. Uppgifterna som behövs för skatteuträkningen kommer förifyllda på din deklaration. Skatten räknas fram varje år och år 2019 var den 0,45 %.

Se alla frågor och svar

Maximera ditt fondsparande

Halvera dina fondavgifter
Välj bland över 1 600 fonder
Insättningsgaranti & Investerarskydd
Kom igång på under 3 minuter med BankID